What is delicious, quick and easy for dinner? Good for health is the priority. Think. Think....and think.
I have no recipe and most of the time I cook by heart. Aiceh! 
Serious. Kami rasa cikjah pun macam kami. Kalo stakat local dishes tu memang main baling-baling ikut citarasa. Kodek-kodekk dan siap. Janji sedap. Tapi kalo menu luar negeri kena tengok resepi lar. Firstly sebab tak penah makan, so tak taw nak anggar macam mana it tastes like. Secondly, first time mencuba. Kalo tak dak resepi, satgi masak menu Chinese food jadi Indian food plak kan....hatudia.

Kami pun buat lar menu yang paling mudah skali. 

Bahan:
Kacang buncis/green bean
Carrot
Udang
Garam
Lada hitam
BBQ sos

Cara:
  1. Masak air hingga mendidih. Masukkan sedikit garam.
  2. Rebus carrrot hingga masak.  Tos. Jangan lembik sangat.-- ini bukan baby food.
  3. Kemudian, celurkan kacang buncis. Tos
  4. Gaulkan kacang dan carrot dengan sedikit butter for taste.
  5. Perap udang dengan garam, serbuk lada hitam dan bbq sos. 10 minit sudah memadai.
  6. Grill udang di atas pemanggang yang panas. 5 minit each sides. 
  7. Siap untuk dihidangkan.



Ringkas dan lazat.