Hari tu jenjalan kat mall, ada agriculture expo. Sumer tanaman segar terus dari ladang Bukit Tinggi, Pahang. Kami ada beli Buah Cinta / Markisa / Passion Fruits sket.
Rasanya memang lain dari yang imported punya. Manis ikut nasib tapi wanginya sedikit melampau. Heheee. Tapi masih boleh diterima. Cuma, boleh dibedakan rasanya dengan yang pernah kami makan sebelum ini.
Warna kulitnya pun tak merah sangat.
Punya busy sampai tak sempat nak makan. Oleh kerana sayang dibuang begitu saja, kami pun buat pavlova.
Kulit luar buah markisa pun dah kedut kerepot. Ingatkan dah busuk atau rosak, tapi bila dibelah, okay lagi. Malah lebih masak ranum dan juicy.
Pukul-pukul meringue pastu bake dah siap my Pavlova!
Nom...nomm...nommmmm ^_______^
Untuk resepi Pavlova, sila
Kodekk lemari Pienkcat