Tiba-tiba terasa seperti mau 'makan besar' on CNY's eve.
Walopun kami ni confirm melayu tulen lagi ayu [aiceh!], tapi chinese food is my favourite!
Tapi tu lar, tak banyak pilihan HALAL chinese food kat luar sana. Maka, it's a very clear choice then, masak sendiri lah :D
Yang feliknya, kalo masak chinese style, normally I don't rely on recipes. Kami masak ikut suka hati janji sedap dan lawo! heheee



This is delicious!!! Seriously delicious! awwww! [puji sendiri....suker lerr...kita yang masak]
Steamed pak choy with broccoli floret with stir fry carrot, leek, oyster mushroom and shitake mushroom. Fuh! and again, kami main baling-baling jar dalam kuali apa yang dirasakan patut...lol



Drooling huh? ^___^


This is how it looks before the stir fry dish plated in the middle.

Obviously, rasa sesuatu masakan itu amat penting dan harus dihengat penggayaan pun penting jugak taw!


Steam prawn.
Kami masak yang simple-simple saja. Tak koser nak masak yang renyah dan complicated, sebab my flat tummy dah nyanyi-nyanyi...dum dum chee! dum dum cheee!!... lol


Sila beratur ikut barisan yer :)


...dan tunggu giliran anda untuk masuk ke dalam perut! hahahaaa



Sedikit berbelah bagi masa kat pasar tadi, nak steam ikan bawal ker ikan siakap? Dua-dua lazat...gulp!
Pikir punya pikir maka pilihan muktamad adalah ikan bawal! sebab ikan siakap panjang, nanti tak muat steam pot...Brilliant! ^___^



Steamed golden pomfret with ginger, galanggal, lemongrass and dried red dates.


Alhamdulilah! Dinner Tahun Arnab  yang sungguh lazat!! :) dan yang penting homecooked dishes :)
While I'm writing this post, Aiyooo! dentam dentumm depa dok main mercun...Nampak gayanya jangan sesekalli tidoq sebelum pukul 12am! takut satgi tengah tidoq terkejutt. Oppocott!  :D
and BiBi is sleeping next to me and she's SNORING!!! krohh! krohhhh!! O.O