Sarapan apa cikjah? Sarapan di mana?
Kami sarapan ubi kayu rebus cecah sambal ikan bilis dan kelapa manis jerr...of course lah kat rumah sendiri....Euuwwww!  Jemput tengokk :)


As of for lunch, masak simple jar sebab kenyang ubi rebus tak abes lagi. Skali lagi kami masak Mieng Kham  yang lazat! Aiceh!


It's actually an appetizer dish, tapi makan 3-4 bungkus daun kaduk tu dah bisa tenyanggg.
Macam makan salad. Kuyuss lar kami hari nie cikjah. Ahaks!

Untuk resepi Mieng Kham, cikjah bleh kodek-kodekk di sini okie :)

http://pienkcat.blogspot.com/2012/03/mieng-kham-sireh-kaduk.html


Jeng! Jengg!! Jenggg!!!
Minum petang plak dah....hahaaa

Lebihan ubi rebus dan kelapa manis kami buat Tapioca Ball. Senang jer cikjah.  Gaul ubi, kelapa parut, tepung sket dan perasakan dengan gula dan garam. Goreng sampai kuning keemasan.


Tak perlu cecah-cecah. Makan macam nie jar dah sedap.