Grrrrrrrrr............
Mendidihh.....blupp..bluppp...grrrrrrrrr
Mendidih tahap menggelegakk  bila tengok my beautiful and healthy rose bud sedang dikendurikan oleh geng semut hitam?! Huuwaaaaaa!!!

Kalo dulu geng semut hitam nie suka geget daunan hijau tapi sekarang bukan main lagi dah pandai geget bunga pulak! Haishhh!
Hanya pencinta pokok dan orang yang suka bercucuk tanam saja yang paham situasi rumit macam kami nie....uh!

Macam mana nak buat nie? Takkan nak sembur ridsett kott....hahaaaa.....mati lar pokok bunga ros kami yang cun tu. Dah spray homemade organic pesticide pun geng semut hitam tetap kebal dan tidak berganjak.


Amboi! amboi!! cer tengok geng semut hitam tengah dok main aci ligan di celahan kelopak bunga ros yang sedang mekar berkembang....adehh....
Mungkinkah ini sebenarnya adalah geng lebah madu yang menyamar sebagai semut hitam datang menghisap madu bunga ros kami?  Errkk!

Oleh kerana geram dan clueless of what to do , kami amik satu pokok tu sembur ayaq dan tonyoh-tonyohh untuk buang semut, telur dan bendasing yang ditinggalkan oleh geng semut hitam kat pokok bunga ros kami.. Tonyoh macam berus kain tu...hahaaa
Memang cuci abes pokok ros kami. Semut pun takdak dan berharap sangat agar semut hitam tak hangkut geng datang ber-kenduri lagi. Kalo datang jugak, kita berus lagi! huh!