Sesudah Subuh, kami bersiap siaga bersemangat waja pergi park ber-TRX.  Second time ber-outdoor TRX.  Badan rasa ringan dan best sangat dapat mengeluarkan peluh. Yipppeee! Bukan senang nak pergi park pepagi lagu nie kalo bukan on weekend. Selalunya pagi start keta Vroomm! terus pi office. Dok 'berjogging' dalam keta stuck kat toll plaza yang jemmmmm tu...huh!

Balik dari park, terasa macam nak buat donut plak hari nie. Dah lama tak buat dan makan donut. Maka, sesambil cooking lunch, kami adun tepung untuk buat donut. Tatkala nak tunggu doh nak sekali ganda tu, sempat lar siapkan lunch.


Masak simple jar sebab tak larat nak kupas tumbuk bawang bagai. Lenguhh ketiak buat TRX...hahaaa...kidding  :D
Spaghetti with prawn and squid in tomato sauce. Delishhh!

Bahan A:
500g tepung gandum
100g tepung naik sendiri
100g gula
30g susu tepung
1tsp garam
11g yis Mauripan

Bahan B
1 biji telur [pukul sedikit]
300ml air suam
80g margerin/butter
1tsp bread softener

Cara:

1) Campurkan semua bahan A dan kacau mesra.
2) Satukan bahan B dan kacau mesra. Tuangkan adunan B perlahan-lahan ke dalam adunan A.
3) Uli adunan sehingga tidak melekat pada bekas.
4) Biarkan adunan rehat selama 1 jam atau naik sekali ganda. Tutup dengan tuala basah.


Adunan pun dah naik sekali ganda.  Lembut giless. Okey, lepas selesai lunch, mari kita mencanai! Yeeehaaaa!


5) Lepas dah bulat-bulat macam nie, rehatkan doh lagi sekitar 30-40 minit.


6) Chewahh! donut dah siap goreng. Bleh lar digolek-golek dalam gula icing :)


Haa! hat nie, kami buat spesell untuk the munchkins. Donut cap rabbit.


Kawaii kannnn....heheee


Donut siap. Nak pi antar donut kawaii untuk budak-budak kawaii.... ^___^