Gulp! Sedapnya tidak terhingga!! Membuka selera siapa saja, nasi sepinggan menjadi dua! hahahaaa
Kalau makan buah tembikai, so lepas nie kena fikir 2-3 kali sebelum buang kulitnya LOL :D
Sebab kerabu tembikai ni memang sedap. Boleh rasa manis, crunchy & freshness isi tembikai bersama rasa pedas & masam dari adunan sambal belacan...owh! yummy! dan juga amat mudah untuk disediakan :) aiceh!
Ingredients:
1. Kulit tembikai [ambil yang isi putih & merah sedikit]
2. Air asam jawa
3. Sambal belacan
[mesin cili merah + cili padi + belacan + asam jawa + jus limau nipis + garam + gula ]
Method:
1. Bawang besar + bawang kecil [dihiris nipis]
2. Cili padi hijau + merah [dihiris nipis]
3. Tembikai dihiris memanjang dan dimasukkan bersama hirisan bawang & cili padi
1. Bawang besar + bawang kecil [dihiris nipis]
2. Cili padi hijau + merah [dihiris nipis]
3. Tembikai dihiris memanjang dan dimasukkan bersama hirisan bawang & cili padi