Cantikkknya manisan itu !

Ingredients:

-  1 pkt agar-agar [15g]
-  6 cawan air
-  1 cawan gula [lebihkan kalo suka manis]
-  1/2 tin susu pekat
-  2 sudu besar butter
-  1 sudu teh esen vanilla
-  2 keping roti gardenia
-  Cincau / agar-agar yang diwarnakan hitam

Tips :  Ambil sedikit adunan agar-agar dan warnakan hitam.  Biar keras dan baru dipotong halus.
 To get black colour  I mix RED+BLUE+PURPLE   [kaedah saintifikk sendiri...heheee but it works!]


Methods :

1)  Masak agar-agar dengan air
2)  Bila larut masukkan gula
3)  Bila mendidih masukkan butter ,  susu pekat dan esen vanilla
4)  Ambil sedikit adunan dan kisar bersama roti -----Awas !  make sure your blender can handle hot stuff !  Kalo kurang yakin,  buat magic sket.  Tambah air sikit saja to lower down the temp.
5)  Tuangkan roti kisar ke dalam adunan agar-agar semula.  Kacau sebati dan tutup api.



6)  Tuangkan lapisan warna hijau sebagai kulit.   Biar sedikit keras.

Tips :  Jangan terlalu keras kerana takut nanti lapisan tidak bercantum.   Jangan terlalu cair  [tidak beku]  kerana warna akan meresap ke lapisan yang lain.  Jadi.....agak~agak okay  :)


 7)  Tuang lapisan tanpa warna sebagai kulit putih.   Biarkan sedikit keras.


8)  Seterusnya tuang lapisan merah sebagai isi tembikai.   Taburkan cincau atau agar-agar warna hitam sebagai biji tembikai.   Sejukkan.


Ready !   ^_____^